Logo

Nieuws

SMS inloopspreekuur heeft nieuwe inlooptijden

Het inloopspreekuur van het Sociaal Maatschappelijk Steunpunt (SMS) van Larikslaan2 heeft gewijzigde inlooptijden op de donderdag. Met ingang van donderdag 3 september zal de inloop in de middag plaatsvinden in plaats van de ochtend. De inlooptijden van SMS zijn vanaf september elke maandag en donderdag van 13.00 tot 15.00 uur.


Lees verder


Cursus Mindfulness voor mantelzorgers

Zorgt u intensief voor een ander? Voor een ouder, een vriend, buurvrouw of heeft uw kind als gevolg van een ziekte of beperking langdurend extra zorg van u nodig? Dan kunt u dat als stressvol en zwaar ervaren. Misschien is de cursus Mindfulness voor mantelzorgers iets voor u.
Lees verder


Maatjes gezocht!

Wil je echt iets voor iemand betekenen en zelf ook een leuke tijd hebben? Sluit je dan aan bij het team enthousiaste vrijwilligers van Maatjesproject Leusden. Op dit moment zoeken we verschillende maatjes, voor mensen van verschillende leeftijden en met uiteenlopende interesses. Je kunt daarbij zelf aangeven hoeveel tijd je wilt investeren.


Lees verder


We zijn op zoek naar een Jongerenwerker

Kun je je verplaatsen in de denk- en leefwereld van jongeren? Weet je jongeren te enthousiasmeren en te stimuleren hun talenten te ontwikkelen? Leg je gemakkelijk contact met jongeren - ook op straat - en kun je ze zodanig begeleiden dat ze tegelijkertijd werken aan vergroting van hun zelfredzaamheid en regie? Kun je goed luisteren, weet je de juiste vragen te stellen en hulpvragen te signaleren? Beschik je over de kennis en ervaring om de juiste analyses te maken, (dreigende) problemen te signaleren en ook op individueel niveau de begeleiding of ondersteuning te bieden die nodig is? Kortom heb jij het in je om Welzijn Nieuwe Stijl optimaal invulling te geven? Dan is deze vacature iets voor jou!
Lees verder


Ben of ken jij een mantelzorger?

Mantelzorgen doe je niet ‘even er bij’, het vraagt heel wat van jou en je omgeving. Vaak ben je je er zelf niet eens van bewust. Je doet het uit liefde voor je kind, je partner, je ouder. Of omdat je nu eenmaal dicht bij woont en het als kennis of buren niet meer dan vanzelfsprekend vindt om te helpen. Wat je drijfveer ook is, je doet het en daarmee beteken je enorm veel voor een ander. Eenvoudig is het echter niet. Mantelzorgen doe je niet ‘even er bij’, het kan veel vragen van jou en je omgeving. Waardering en ondersteuning van mantelzorgers is belangrijk.

Daarom is er het Mantelzorgcompliment.

Lees verder


Wat doen jij en je buren op Burendag?

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Dit jaar is Burendag op 26 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

10 jaar Burendag
2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag. Dit is jouw moment om samen met de buurt een mooi jubileumfeest op te zetten.
Lees verderLees verderLees verder