Logo

Nieuws

Stel u heeft onverwacht woonruimte nodig..

Niets is zeker in het leven. Door ziekte, baanverlies of bijvoorbeeld een echtscheiding kunt u noodgedwongen moeten verhuizen. Wilt u in zon situatie in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, dan krijgt u te maken met wachttijden van enkele jaren en bovendien moet u staan ingeschreven bij WoningNet. In de Regio Eemvallei zijn sociale huurwoningen schaars en alleen in zeer uitzonderlijke situaties en onder strikte voorwaarden wordt urgentie verleend. Bovendien is ook voor een urgentieverklaring inschrijving bij WoningNet een noodzakelijke voorwaarde.
Lees verder


Maatwerkvoorziening chronisch zieken en gehandicapten

Per 1 januari zijn de Wet Chronisch Zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatie Eigen Risico (CER) afgeschaft. In plaats daarvan hebben gemeenten de opdracht gekregen maatwerkvoorzieningen te leveren als tegemoetkoming in de extra kosten die chronisch zieken en gehandicapten maken. In Leusden geldt het volgende:

Eenmalige compensatie
Ontving u een bijdrage uit de CER en heeft u zich bij in 2104 bij het CAK gemeld, dan ontvangt u eenmalig een compensatie van 100, -. U heeft hierover van de gemeente een brief gekregen.


Lees verder


Welzijn Leusden heet nu ook Larikslaan2

Vanaf 1 april gaan Welzijn Leusden en Larikslaan2 samen verder onder de naam Larikslaan2.Deze krachtenbundeling is een logisch antwoord op de veranderingen in onze samenleving. Want willen we langer zelfstandig thuis kunnen wonen en meer zelf kunnen regelen dan is het belangrijk dat we elkaar helpen, dat op tijd wordt gesignaleerd of mensen ondersteuning of begeleiding nodig hebben en dat iedereen weet waar je terecht kunt met vragen en zorgen, maar k met ideen om anderen te helpen.
Lees verder


Wij zijn Leusden

Heeft u een idee om anderen te helpen, uw wijk of straat leuker te maken? Wilt u een activiteit organiseren in de buurt maar u mist nog menskracht of materialen? Of heeft u zelf tijd over en wilt u graag de armen uit de mouwen steken en anderen helpen? Kijk dan ook eens hier!
Lees verder


Op zoek naar informatie en inspiratie? Onze nieuwe krant is uit!

Meer weten over de mogelijkheden en activiteiten in Leusden? Bekijk dan ook eens onze nieuwe informatie- en inspiratiekrant met praktische informatie over zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien in Leusden en mooie voorbeelden van de wijze waarop we met elkaar voor elkaar zorgen. Bekijk de krant
Lees verder


Van harte welkom bij het Inlooppunt

Anderen ontmoeten of op zoek naar vrije tijdsbesteding? Dat kan elke woensdag van 15.30 - 19.30 uur en vrijdag van 13.30 - 16.30 uur in 't Binnenhuys. Het Inlooppunt is er voor iedereen!
Lees verderLees verder